НовиниНовини3 грудня 2019

Леонід Колосовський став шостим членом журі проєкту 1+1 media «Mind Contest: Люди проти машин»

Сьогодні, 3 грудня 2019, до команди журі унікального проєкту-екперименту «Mind Contest: Люди проти машин», організованого групою 1+1 media, долучився відомий український кліпмейкер та режисер Леонід Колосовський.

Разом із іншими членами журі, керівником «Телевізійного бізнесу» 1+1 media та генеральним продюсером каналу 1+1 Максимом Кривицьким, головним продюсером розважальних програм каналу 1+1 Ольгою Слісаренко, креативним продюсером управління розважальних програм каналу 1+1 Ксенією Чорною,  письменницею, сценаристкою, співачкою, журналісткою та телеведучою Іреною Карпою, українським режисером та кліпмейкером Любомиром Левицьким, Леонід Колосовський перевірить гіпотезу про те, що штучний інтелект може протистояти людському та самостійно створювати не менш оригінальний контент, та визначить переможця у батлі між двома контентмейкерами – людьми та нейромережею.

«Дискусії довкола штучного інтелекту вже багато років резонують у нашому суспільстві. Класика літератури і кінематографу десятиліттями то демонізує, то звеличує вплив комп'ютера на історію людства. Так давайте ж переконаємося, чи зможе комп'ютер створити ідею так само витончено як творець? У століття розвитку технологій чи зможемо ми обійтися без людини? Сьогодні алгоритми відстежують наші смаки і роблять за нас вибір, визначають нас в групи і підбирають для нас найоптимальніші умови. Чи зможе комп'ютер визначити наші почуття, до яких ми звертаємося, створюючи творчі витвори? Або все ж людині в питаннях почуттів потрібна тільки людина? Саме на ці питання ми спробуємо відповісти за допомогою нашого проєкту»,  – зазначив Леонід Колосовський.

Леонід − один із найбільш популярних кліпмейкерів в країнах Східної Європи, володар нагород «Кліпмейкер року» за версією престижної музичної премії M1 Music Awards і XXL Men's Awards, автор «Кращого відео» 2017 року на премії МУЗ-ТВ, партнер компанії MOZGI Production. Відомий своїми відеороботами, кожна з яких набирає мільйони переглядів ­– сумарно кількість переглядів його відеоробіт досягає понад 1,3 мільярда на YouTube. Серед артистів, з якими співпрацював Леонід Колосовський: Время и Стекло, MOZGI, Потап і Настя, Артем Пивоваров, NK, DZIDZIO, Open Kids, Оля Полякова, DANTES, Ленинград і багато інших.

Нагадаємо, що проєкт-експеримент «Mind Contest: Люди проти машин», ініційований групою 1+1 media, має на меті у конкурсний спосіб провести змагання між командою людей та нейромережі, аби з’ясувати, чи здатен штучний інтелект перевершити людський у креативності.

Реалізація проєкту відбуватиметься у декілька етапів:

На першому етапі 1+1 media та журі знаходитимуться у пошуку учасників для формування Л-команди – контентмейкерів, що наважаться позмагатися з нейромережею.

У другому етапі сформовані членами журі команди людей та нейромережа будуть працювати над реалізацією власної ідеї. Задача кожної команди людей ‒ створити тізер до власно вигаданого серіаліті, який далі буде змагатися з тізерами ідей, згенерованими нейромережею. Для рівних шансів на виграш ‒ кількість ідей від нейромережі буде дорівнювати кількості ідей від команд людей.

На третьому і фінальному етапі проєкту для журі та глядачів батлу будуть презентовані тізери, створені Л-командами та нейромережею, але без зазначення авторства. Журі разом із присутніми гостями фінального заходу шляхом голосування оберуть фаворита і лише після цього дізнаються, хто його творець – людина чи машина.

Команда переможців проєкту отримає фінансову винагороду у розмірі 100 тисяч гривень. У випадку перемоги нейронної мережі кошти підуть на благодійність.

Офіційні лінки проєкту:

Проморолик проєкту: https://bit.ly/2XGfnkK

Прерол проєктуhttps://youtu.be/tTS35R85ej0

Сайт: https://mindcontest.1plus1.ua

Facebook: https://www.facebook.com/peopleagainstmachines/

Instagram: https://www.instagram.com/people_against_machines/

Маска «Mind Contest: Люди проти машин» в Instagram за посиланням

 

 

Читайте також