НовиниСтажери про плюси29 листопада 2023

Олександра Ємельянцева, стажерка відділу графічного та UI/UX дизайну

Олександра розповіла про те, як пройшла її співбесіда перед стажуванням, які завдання виконує на «плюсах», а також поділилася своїми планами після завершення програми.

Про вибір напряму діяльності

Я навчаюсь в Київському національному університеті технологій та дизайну на спеціальності «Мультимедійний дизайн». Вступаючи до університету, знала, що хочу вчитись на творчій спеціальності, бо довгий час займаюсь малюванням, і це дійсно те, що дуже мене цікавить. Але після семестру навчання я зрозуміла, що від університету отримую не ті знання, на які очікувала. Тому вирішила спробувати щось інше, і пішла на курси по UI/UX дизайну, на яких нам, крім основного матеріалу, розповідали про пошук роботи, створення резюме і портфоліо, а ще про те, що іноді доводиться відправляти безмежну кількість відгуків на вакансії, щоб отримати омріяний оффер. Але мені пощастило побачити вакансію стажера від 1+1 media. До кінця не вірила, що мене візьмуть, бо на той час в портфоліо було лише дві роботи. Навіть не сподівалась, що перший відгук на вакансію переросте в першу співбесіду і перший досвід роботи.

Звичайно, я трохи нервувала перед співбесідою, але після довгої підготовки відповідей на різноманітні стандартні запитання, вирішила, що буду використовувати найпростішу тактику – бути собою. Я щиро показала свою зацікавленість і це спрацювало. Співбесіда пройшла прекрасно, спілкування з командою виявилось комфортним і цікавим.

Враження від стажування

Насамперед хочу сказати, що мені дуже пощастило з командою. У мене чудові колеги, які завжди з радістю все пояснять та допоможуть з будь-якими питаннями. А ще це просто дуже класні люди, з якими цікаво проводити час.

Пояснювати, чим я займаюсь на стажуванні, можу довго, і зазвичай ніхто так до кінця і не може зрозуміти, в чому полягає моя робота. Якщо простими словами, то я дизайнер інтерфейсів, але творчості в моїй роботі дуже мало. Здебільшого я займаюсь аналітикою та розробкою логіки і архітектури інтерфейсів так, щоб користувачам було зручно цим користуватися, а бізнесу – приносило кошти. 

У мене часто є невеликі задачі, де вирішується якась одна проблема, наприклад, треба показати, що зʼявляється, коли ти натискаєш на кнопку «Поділитися». Але також є щось більш серйозне, щось на кшталт розробки лендінгу, який буде заохочувати підключити конкретний пакет. Насправді, мені цікаво братися за будь-які задачі, бо це неймовірно цінний досвід. Коли я бачу, що кожна виконана задача – це одна вирішена проблема, то одразу стає тепло всередині, бо я розумію, що вклала шматочок своєї роботи в розвиток цього продукту. 

Про те, що надихає та поради майбутнім стажерам

Коли я тільки починала заглиблюватись в сферу дизайну, то поставила собі складну, але доволі досяжну ціль, яка і стала найбільшою мотивацією для мене. Бо щоразу, коли мені стає важко, я згадую, для чого все це роблю, і тоді приходить усвідомлення, що я просто не можу здатися, адже справді прагну стати тією людиною, яку намалювала собі в голові. Але нічого цього не було б без повної залученості в те, чим я займаюсь, без цікавості до продукту та щирого бажання покращити його. Адже, якщо тобі не цікаво те, над чим ти працюєш, то ніяка мотивація не допоможе.

На стажуванні в 1+1 media я отримала свій омріяний досвід та багато чому навчилася. Але найбільше за все я вдячна за емоції, які воно мені подарувало. Стажування стало для мене дійсно цікавим етапом життя і, чесно кажучи, дуже не хочеться, щоб воно закінчувалось, бо я не готова прощатися з командою та продуктом, які стали вже для мене рідними. Тож, якщо говорити про плани після стажування, то хотілося б залишитися в команді, продовжувати разом розвиватися та вдосконалювати продукт.

Майбутнім стажерам хочу сказати, що варто просто бути собою, цікавитись, задавати питання, проявляти ініціативу та робити трохи більше, ніж просять, бо тільки від вас залежить особистий розвиток.

Читайте також