НовиниНовини3 червня 2022

Понад 2 місяці життя в окупації: Профутбол Digital розповів історію арбітрині Ірини Петрової

Відео: https://youtu.be/HWtM-UyLT6Q

Нині Херсон та деякі регіони області перебувають в тимчасовій окупації російськими військами, а мирні мешканці відрізані від будь-якого зв’язку з цивілізованим світом. Окупанти викрадають людей – активістів, журналістів, волонтерів і патріотів України. Так, у 5-денному російському полоні перебувала і футбольна арбітриня Ірина Петрова.

Редакція «Профутбол Digital», спортивного проєкту групи 1+1 media, поспілкувалась з Іриною в межах спеціального інтерв’ю, повна версія якого доступна на YouTube-каналі. Автор матеріалу – спортивний журналіст Олексій Сєров.  

Так, Ірина Петрова розповіла про те, як зустріла повномасштабне вторгнення рф в Новій Каховці на Херсонщині, якими були мітинги під дулами російських автоматів, як окупанти викрали її за проукраїнську позицію та яким був шлях до Києва через тимчасово окупований Крим, територію росії та Грузії. До того ж героїня матеріалу пригадала проросійський футбольний турнір, проведений колаборантами у її рідному місті.

«Мене затримали 9-го травня. Я оприлюднила інформацію в Telegram-каналі про людей, які перейшли на бік росії, про колаборантів. І буквально через півгодини за мною прийшли прямо у двір…Одягли наручники та відвели у відділок поліції. Спершу хотіли перевірити у мене телефон на наявність провокаційної інформації. Слідчий зазначив, що поки мене затримують від 3 до 15 днів, якщо ж знайдуть щось провокаційніше – до 10 років», – зазначила Ірина.

Нагадаємо, що редакція «Профутбол Digital» розповідає на своїх майданчиках про спортсменів, які вступили до лав ЗСУ, та тих, хто на собі відчув жахіття війни, яку розв’язала російська федерація на території України. Зокрема, матеріал про футболістів, які вижили та евакуювалися з Маріуполя, доступний до перегляду тут, а відеоінтерв'ю за участю ексворотаря «Динамо Київ» та «Дніпра» Святослава Сироти можна переглянути за цим посиланням

Ключові меседжі випусків – #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWarInUkraine.

Читайте також