НовиниНовини11 грудня 2020

Ведуча 1+1 Наталія Мосейчук відкрила нову Школу Супергероїв для маленьких пацієнтів лікарні у Дніпрі

«Дуже сподіваємось, що наступного року буде більше можливостей і людей, які захочуть нас підтримати. Це має бути постійна робота. Школа Супергероїв — це винятково про дітей і надію в серці. Вони, як ніхто інший, потребують зв’язку з реальністю. А лікарі і вчителі створюють цей ланцюжок між хворіючими дітьми і реальним світом, в який їм обов’язково треба буде повернутись. Дуже сподіваюся, що нас побачать держорганізації інших міст та невдовзі відкриються нові Школи Супрегероїв. Для мене кожне таке відкриття — це свято, яке завжди пам’ятаю і відмічаю особливою датою на календарі», — сказала Наталія Мосейчук. 

У листопаді першу Школу Супергероїв у Дніпрі облаштували для понад 500 маленьких пацієнтів онкологічного та онкогематологічного відділень  Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні. Школа оснащена мультимедійною дошкою, магнітно-маркерною стіною і планшетами з новими освітніми програмами. Дітям викладають педагоги із сусідньої школи.

«Школа Супергероїв потрібна дітям для швидкого одужання і, щоб з поверненням до себе в звичайну школу вони почувалися впевненими, не потерпали від булінгу з боку однокласників. Дуже важливо, щоб їм було комфортно, а їхнє життя не зупинялося. Бо ж іноді лікарня на певний період може поставити життя на паузу. Та це не значить, що це назавжди», — сказала Євгенія Смірнова. 

Уже на початку 2021 області на Дніпропетровщині планують відкрити вже третю Школу Супергероїв у Криворізькому протитуберкульозному диспансері.

У вересні команді Школи Супергероїв та Наталії Мосейчук вдалося неможливе в умовах боротьби з коронавірусом — запустити в роботу освітній простір у відділені онкогематології Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні. 

Нагадаємо, що Школи Супергероїв також працюють у національній лікарні Охматдит у столиці, в Житомирі, також відкрито школи при львівських лікарнях та в Опіковому центрі в Києві. Всього — 7 осередків освіти в лікарнях України.  

Законом України «Про повну загальну середню освіту», ухваленому в 2020 році, захищено право дітей вчитися в лікарні. 

Проєкт Право на освіту отримав відзнаку ООН у 2018  році — Partnership for Sustainability Award.

Читайте також