НовиниНовини26 листопада 2019

Вперше в Україні 1+1 media задіяла унікального робота для зйомок ролика проєкту «Люди проти машин»

Група 1+1 media вперше в Україні задіяла унікального робота у рамках підготовки до нетипового проєкту-екперименту «Mind Contest: Люди проти машин», який було анонсовано 19 листопада 2019 року. Так, роботизований робот-кран «Bolt», який є високотехнологічною розробкою британської компанії «Mark Roberts Motion Control», був використаний під час зйомки проморолика. Відбулось це під наглядом команди «To Be Production» в особі Івана Рижака та Дениса Акулова, офіційних представників компанії, що привезли в Україну спеціалізований високошвидкісний робот «Bolt» та пройшли сертифікацію від компанії-виробника на використання та керування роботом. 

«Команда 1+1 media стала першою в Україні, яка не побоялась співпраці з цим роботом та новою командою. Ми раді, що змогли повністю реалізувати поставлені перед нами завдання та ще й у доволі стислі терміни. Підготовчого дня не було, проте зйомка усього ролику, з урахуванням часу на програмування робота та зйомки сцен за його участі, зайняла усього 10 годин», − прокоментував Іван Рижак, співзасновник «To Be Production».

Завдяки унікальним технологічним можливостям робота, команді промо і дизайну 1+1, яка займалась зйомками ролика, вдалось захопити зображення з чітким фокусом та складним рухом камери, зняти усіх п’ятьох акторів, які, за сюжетом ролика, сидять за столом, одним кадром, що неможливо було би здійснити вручну чи в будь-який інший спосіб.

«Робот «Bolt» може переміщати на рейках встановлену на ньому камеру зі швидкістю до 4,5 м/сек. та обертати на своїх шести осях на швидкості до 270◦/сек. та до 360◦/сек. По суті, він може буквально стежити з об’єктами, що падають або швидко рухаються, при цьому тримаючи їх у фокусі. Переміщення відбувається максимально точним. Так, під час зйомок проморолика камера раз за разом проходила на відстані кількох міліметрів від об’єктів, розташованих на столі», – прокоментував Денис Акулов, співзасновник «To Be Production».

Крім цього, робот виконав не лише операторську функцію, а й став повноцінним учасником знімального процесу, виконавши у ньому роль головного антагоніста для прерола проєкту.

«Ми живемо в дивовижний час стрімкого розвитку технологій − раніше тільки завдяки футуристичним фільмам ми могли уявити, що людина конкурує зі штучним інтелектом та ще й в креативній площині, а зараз це поступово стає реальністю. Ми, команда промо і дизайну 1+1, раді бути частиною цього унікального і першого в Україні експерименту, тому рішення використати для зйомок проморолика робота «Bolt» у якості знаряддя для виробництва і у якості актора – це також креативний та цікавий досвід для нас», — прокоментувала Наталія Вовк, керівник управління маркетингу 1+1.

Переглянути проморолик: https://bit.ly/2XGfnkK

Переглянути преролhttps://youtu.be/tTS35R85ej0

Нагадаємо, що проєкт-експеримент «Mind Contest: Люди проти машин», ініційований групою «1+1 media», має на меті у конкурсний спосіб провести змагання між командою людей та нейромережі, аби з’ясувати, чи здатен штучний інтелект перевершити людський у креативності.

Офіційні лінки проєкту:

Сайт: https://mindcontest.1plus1.ua

Facebook: https://www.facebook.com/peopleagainstmachines/

Instagram: https://www.instagram.com/people_against_machines/

Маска «Mind Contest: Люди проти машин» в Instagram за посиланням

Читайте також