НовиниНовини22 вересня 2020

Вища школа Media & Production святкує сім років

22 вересня освітньому проєкту 1+1 media Вища школа Media & Production виповнилось 7 років. З 2013 року школа активно втілює головну місію — покращувати рівень української медіаосвіти та забезпечувати ринок якісними кадрами.

За 7 років свого існування Вища школа випустила понад 1700 студентів, а до онлайн-лекцій за рік приєдналось понад 2 тисяч слухачів. 290 випускників працевлаштувались в 1+1 media і стали частиною команди Людей Ідей, а близько 400 поповнили кадровий резерв медіахолдингу.

З кожним роком школа удосконалює напрями освітніх програм та вводить нові. Так, з початку 2020 року стартував новий напрям Дитяча медіашкола, ментором якої стала ведуча ранкової програми «Сніданок Вихідний» Валентина Хамайко. На початку вересня Вища школа запустила проєкт, спрямований на поширення знань про медіаграмотність в українських школах, в рамках якого було розроблено спеціальну програму «Медіакурс для школярів», за якою уже з вересня навчатимуться учні Гімназії А+ та Primus Inter Pares School. Куратором курсу для українських шкіл став ведучий «Сніданку з 1+1» Єгор Гордєєв. Новий курс дозволить поширювати знання про сферу медіа та медіаосвіту, що є необхідною складовою загальноосвітнього процесу в сучасних реаліях.

В умовах жорсткого карантину Вища школа збільшила кількість онлайн-занять та тренінгів з фахівцями 1+1 media, провівши лекції по всім тематичним напрямам, за якими навчаються студенти: журналістика, продюсування, комунікації. Загалом онлайн-лекції Вищої школи зібрали понад 2 000 учасників.

Чимало минулорічних нововведень школи приносять свої результати. Унікальну програму «International media school», яку Вища школа розробила у партнерстві з Study.ua., успішно завершило близько 100 студентів, отримавши потужний фундамент знань і навичок для вступу в міжнародні університети на творчі спеціальності.

«Амбітна ціль, яку поставила компанія у 2013 році, створюючи Вищу школу, демонструє сьогодні свою актуальність, своєчасність і затребуваність серед аудиторії. Протягом 7 років ми спостерігаємо, як до нас приходять навчатись не лише випускники чи студенти університетів, але й представники  індустрії, що для нас надзвичайно цінно. Ми даємо унікальну можливість здобувати практичні навички, використовуючи потужності 1+1 media й отримувати знання від провідних фахівців медіахолдингу, які готові ділитися своєю майстерністю та концентратом практичних порад. Нам є чим пишатись і попереду у нас нові цілі та менш амбітні плани з удосконалення навчальних програм і запуску нових напрямів», — розповідає Юрій Білокур, керівник Вищої Школи Media & Production.

«Наша команда постійно працює над покращенням курсів та підходів до викладання у Вищій школі. Цього року ми запустили 8 нових курсів і попри труднощі першого півріччя, нам вдалось не зменшувати оберти навчального процесу. Ми слідуємо тенденціям і найближчий рік плануємо вводити в систему навчання все більше онлайн форматів, адже переконані, що якісна медіаосвіта має бути доступною. В рамках оновлених програм та курсів, вже  зовсім  скоро плануємо представити новий сайт школи, а також продовжуємо активно працювати над розробкою онлайн-платформи. Восьмий рік діяльності Вищої Школи Media & Production обіцяє бути насиченим та неймовірно цікавим», — каже Ольга Мусійко, HR-директор 1+1 media.

Читайте також