НовиниНовини11 березня 2020

Група 1+1 media через суд зобов’язала слідчих повернути майно, вилучене під час обшуків

Шевченківським районним судом м. Києва було ухвалено задовольнити скаргу «1+1 Продакшн» щодо неповернення майна, тимчасово вилученого під час обшуків СБУ, які відбулись у приміщенні редакції «Секретні матеріали» 5 лютого 2020 р., орендатором якого є іноземне підприємство «1+1 Продакшн».

Судом було встановлено, що в ухвалі про обшук не містилось посилання безпосередньо на вилучену комп’ютерну техніку, а сама техніка, згідно протоколу обшуку, не була оглянута на предмет наявності на ній деталей щодо можливих планування та здійснення правопорушення.

Тимчасово вилучена техніка належить підприємству «1+1 Продакшн», стосовно якого не здійснювалось кримінальне провадження та яке є третьою особою у цій справі, а тому, на нашу думку, може вважатись вилученою на незаконних підставах та підсилює факт неправомірності втручання державних органів у діяльність іноземного підприємства. 

Ми вітаємо рішення суду про повернення майна, проте сам факт його безпідставного вилучення та подальша бездіяльність слідчих щодо його якнайшвидшого повернення «1+1 Продакшн» вважаємо прямими діями, спрямованими на перешкоджання діяльності компанії. Наразі майно усе ще не повернене власникові, попри винесене рішення, що дає нам підстави розглядати можливість повторного звернення до суду зі скаргою на слідчих щодо невиконання ними рішення суду.

 

Читайте також