НовиниНовини15 серпня 2021

Під час знімань акції протесту під Офісом Президента постраждав телеоператор 1+1 media

Група 1+1 media з обуренням повідомляє, що вчора, 14 серпня, під час акції протесту під Офісом Президента, оголошеної активістами Національного корпусу, постраждав співробітник компанії – телеоператор Телевізійної Служби Новин, учасник АТО, заступник командира взводу «Карпатська Січ» Антон Філіпп. Антон разом з кореспондентом ТСН Олександром Романюком фільмували перебіг акції, яка з мітингу переросла у справжню бійку.

У результаті сутичок між активістами та поліцією, Антон Філіпп був збитий з ніг та отримав велику порцію сльозогінного газу. Станом на 15 серпня стан потерпілого погіршився, медики підозрюють також струс мозку, який могло спровокувати падіння чи удар. Наразі 1+1 media надає необхідну допомогу Антону – як медичну, так і юридичну – і вимагає знайти й притягнути нападника до відповідальності. Відповідну заяву буде подано до Національної поліції України. 

За словами потерпілого, напад на нього стався після ідентифікації окремими активістами символіки телеканалу 1+1 на знімальній техніці та ворожих закликів в бік працівника медіахолдингу. Такі дії, переконані у медіагрупі, суперечать засадам вільної журналістики та ставлять під сумнів не тільки безпеку новинарів під час виконання посадових обов’язків (під час акції також постраждав фотокореспондент видання «Букви»), але й природу подібних акцій зокрема. Адже відповідальність несе не тільки ініціатор мітингу, але й політичні сили, які за псевдопатріотичною риторикою нав‘язують суспільству мову ворожнечі та провокують сутички, зокрема фінансуючи подібні акції. Тому очікуємо на швидку реакцію правоохоронних органів та, відповідно, покарання винних у ситуації, що склалася. 

 

Антон Філіпп приєднався до команди 1+1 media в червні 2019 року на посаду оператора ТСН. За час роботи проявив себе як відповідальний співробітник та відкрита, спокійна й добропорядна людина, справжній патріот своєї країни. Нині Антону – 29 років, а в жовтні 2014 року він пішов добровольцем в зону АТО. Ніс службу в батальйоні «Карпатська Січ», був заступником командира взводу. Виконував бойові задачі в селі Піски та брав участь в обороні міста Мар’їнка.

Читайте також