НовиниНовини12 травня 2020

Понад 2 мільйона гривень зібрали під час благодійного марафону «Ти не один» на телеканалі «1+1»

Благодійний марафон «Ти не один» стартував на каналі «1+1» з онлайн-концерту за участю зірок українського шоу-бізнесу, які долучилися до ініціативи та співали зі своїх домівок для глядачів. Протягом тижня, з 3 по 8 травня включно, усі небайдужі мали змогу долучитися до благодійності, надіславши смс-повідомлення зі словами підтримки для лікарів. Вартість повідомлення ставала доброчинним внеском у марафон. За виручені кошти придбають засоби індивідуального захисту для медиків, які щодня рятують життя хворим на COVID-19 - респіратори, захисні костюми, рукавички та інше устаткування.

Наразі відома фінальна сума зібраних коштів - станом на сьогодні вдалося зібрати 2 011 210 гривень.

Серед яких, загальна сума внеску від телеканалу «1+1» і партнерів складає 1 246 143 гривень; кошти, зібрані від смс-повідомлень абонентів Київстар, Vodafone та Lifecell  622 360 грн; платформа Українська біржа благодійності — 142 707 грн.

Також в рамках марафону протягом тижня у соціальних мережах телеканалу «1+1» тривала спільна з ведучими та зірковими учасниками марафону ініціатива #лікарютинеодин. До ініціативи долучилися десятки медичних працівників та зірок, аби познайомити глядачів та підписникиів офіційних сторінок телеканалу з лікарями, які щодня рятують життя хворим на COVID-19.

Підтримати лікарів мали змогу усі охочі, надіславши смс-повідомлення або зробивши благодійний внесок на будь-яку суму онлайн 24/7 на сайті Української Біржі Благодійності.  Відомо, що українці надіслали 31 118 смс-повідомлень. За виручені кошти Українська Біржа Благодійності спільно з громадською платформою РазомUA та за рекомендаціями МОЗ організують придбання спецодягу, обладнання та засобів захисту для лікарів.

Вже розпочато процес закупівлі засобів індивідуального захисту для українських лікарів - придбали 3 400 захисних  костюмів, кожний з яких має відповідний сертифікат європейського зразку. Також відомий перелік міст та медичних закладів, які найбільше потребують допомоги – це медичні заклади  Кременчука, Івано-Франківська, Рівне, Сарни, Харкова, Хмельницького, Києва, Миколаїва, Боярки, Кропивницького, Ужгорода, Прилук, Львова, Черкас, Тернополя та волинські лікарні. Наразі медичні заклади цих міст потребують допомоги — саме туди їдуть костюми. 

На решту виручених коштів будуть придбані респіратори, захисні рукавички та інші засоби індивідуального захисту для медичних працівників. Незабаром організатори відзвітують про розподіл усіх виручених коштів на локації, яким буде надана допомога, слідкуйте за матеріалами прес-служби.

Нагадаємо, благодійний марафон «Ти не один» відбувся за сприяння Анни Буткевич.

 

Читайте також