НовиниСтажери про плюси14 листопада 2023

Антон Онуфрійчук, стажер телеканалу ТЕТ

Антон розповів про те, як потрапив на стажування, чим надихається та який досвід отримує від програми стажування «Ближче до ТБ».

Про вибір напряму діяльності

Я – студент Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, де навчаюсь на факультеті інформаційно-обчислювальних технологій. Ніколи не хотів працювати в сфері IT, але думав, що це не має значення. Технічна освіта здавалась мені панацеєю, неначе з подібним бекграундом точно не пропадеш. Мабуть, я думав, що вийду звідти Цукербергом. Я швидко вигорів, але це нормальне явище. Тому вирішив продовжити пошуки поза межами світу IT і почав самостійно вивчати графічний дизайн. 

Незабаром зрозумів, що більше хочу працювати із відеоконтентом, бо у минулому я цим захоплювався. Мені здалось, що зможу знайти щось для себе у медіа. Я планував отримати роботу, на якій зможу ближче познайомитись із працею команди креаторів і подав резюме на посаду координатора відділу промо на телеканалі ТЕТ. Чесно сказати, я завалив співбесіду і на цьому все могло б закінчитись, але за місяць зі мною зв’язалась HR-менеджерка 1+1 media і запропонувала взяти участь у стажуванні на посаді контент-мейкера, і я погодився. Така перспектива була для мене чимось новим та незвіданим, я думав, що мені забракне досвіду, аби успішно пройти відбір. Дисклеймер! Ваш досвід не відіграє ключової ролі при відборі.

Зараз вже складно сказати, чому серед інших кандидатів помітили саме мене. Моє відеорезюме було дещо недолугим, але доволі переконливим. Думаю, вирішальним став етап тестового завдання.

На першу зустріч в офіс я їхав, не розуміючи, чого чекати від цієї авантюри, але страшно мені не було, бо нарешті щось цікаве відбувалось в моєму житті і мені це подобалось.

Враження від стажування

Мені пощастило – я потрапив на стажування в дуже насичений період життя каналу. Тоді команда ТЕТ готувалась до ребрендингу, ще й напередодні осіннього сезону прем’єр. Роботи було багато, тому ми одразу почали працювати з актуальними задачами. Через місяць стажування я вже мав досить чітке уявлення про те, чим займається контент-мейкер. Нашою основною задачею було наповнення контентом digital-платформ телеканалу. Ми були задіяні у процес цілком і повністю – від акту генерування ідей до акту їх реалізації. Дуже скоро відбувся мій перший виїзд на знімальний майданчик на зйомки промо, і виявилось, що комунікація – це також дуже важливий аспект нашої роботи.

Команда телеканалу ТЕТ – чудові відкриті люди, працювати з якими цікаво та комфортно. Хочу подякувати своєму ментору Ані за її лояльність до ідей і вияв неабиякої довіри в творчому процесі. За час стажування їй вдалось стати справжнім наставником для мене.

Про те, що надихає та поради майбутнім стажерам

Оскільки я працюю у відділі просування, то здебільшого надихаюсь брендами та компаніями, рідше – інфлюенсерами, іноді – кіно та іграми. Серед джерел мого натхнення трендсеттери нової реальності Netflix, а також A24, Pixar та Adult Swim. Серед брендів поза межами ніші хочу відзначити Chipotle, Wendy’s, Hubspot, PhotoMath, WeAreNotReallyStrangers, Balenciaga, Skvot, Drama Queen. З інфлюенсерів варті уваги Pablo Rochat та Олег Антонов.

Але ніщо так сильно не мотивує працювати, як локальні історії успіху – історії друзів, знайомих, колег. Коли люди творять дива прямо перед твоїми очима, ти починаєш відчувати, що твої власні мрії – цілком осяжне майбутнє. Можливо, це натхнення, або жага перемоги, але, чим би це відчуття не було, – воно драйвить та заряджає. 

Програма стажування дійсно вплинула на моє життя, і подекуди так, що я того й не міг очікувати. За час, проведений на телеканалі ТЕТ, я встиг змінитись, встиг безліч разів собі здивуватись і стільки ж разів в собі розчаруватись, – і це чудово. Останнім часом я нерідко задаюсь питанням: «Де б я був зараз, якби не стажування?», і мені справді складно уявити, де і як я би зміг отримати такий унікальний досвід.

Думаю, мені є чим пишатись. Стажери роблять свій внесок в життя телеканалу, зокрема, в якість digital-контенту. Мільйонні охоплення в соціальних мережах та хороші рейтинги в ефірі говорять про те, що наші зусилля точно не були даремні. Усвідомлювати, що моя робота має до цього відношення – дуже приємно і важливо для мене. Звісно ж, я розумію, як багато місця ще залишилося для росту. Не маю жодного уявлення, чим закінчиться вся ця історія, але в майбутньому я планую продовжити працювати з візуальним контентом.

Хочу порадити майбутнім стажерам перестати соромитись своїх ідей і не дати їм поглинути вас. Важливо залишатися відкритим для настанов та критики, навчитись пропускати поради крізь призму власного бачення, домовлятись із собою та аналізувати допущені помилки. І тоді обов’язково все вийде!

Читайте також