НовиниСтажери про плюси19 вересня 2023

Дар’я Панченко, стажерка Управління корпоративних комунікацій

Дар’я розповіла про можливість отримувати практичний досвід в медіагалузі, які завдання доводиться виконувати протягом стажування, а також поділилася своєю головною метою на «плюсах».

Про вибір напряму діяльності

Я навчаюсь на соціологічному факультеті ХНУ імені В.Н. Каразіна, моя освітня програма — соціальні комунікації, реклама та зв’язки з громадськістю. Так, в 1+1 media я обрала суміжний напрям, і проходжу стажування на посаді PR-фахівчині. Це дає мені можливість отримувати практичний досвід зі своєї спеціальності, а знання, отримані в університеті, допомагають якнайкраще проявляти себе на стажуванні.

Дізналась про програму стажування з сайту 1+1 media. Взагалі, я з дитинства мрію пов'язати своє життя зі світом медіа та телебачення. Завжди уявляла, як працюю в компанії, яка певним чином пов'язана з українськими телеканалами. Тому, коли побачила на сайті, що 1+1 media шукають стажерів, то без сумнівів заповнила заявку.

Напевно, пройти на стажування допомогли мої професійні та особистісні якості. Я відповідальна людина, завжди доводжу почате до кінця, і, думаю, це важливо при роботі в такій великій компанії. До того ж у мене багато творчих та креативних ідей, частиною з яких я поділилась під час виконання тестового завдання, тому, можливо, це теж допомогло мені пройти відбір.

Враження від стажування

Для мене дуже цінно робити свій невеликий внесок в діяльність 1+1 media, це дозволяє відчувати свою важливість. Коли я готую матеріал, допомагаю в організації заходу чи просто спостерігаю за певними процесами, а потім бачу, що все це робиться не просто так, це приносить свої плоди, то тоді я відчуваю внутрішню гордість за себе і бажання діяти неодмінно зростає.

Завдання, які мені доручають, дозволяють отримувати новий корисний досвід. Вони різноманітні — від буденних та механічних, до творчих та креативних, але всі вони цікаві. Особливо хочу виокремити проєкт «Спортивний фронт», до якого я останнім часом почала активно залучатись. У межах проєкту я веду комунікацію з відомими українськими спортсменами, готую для них питання та проводжу інтерв’ю, які потім оформляю для публікацій на сайті 1+1.

До того ж під час стажування переді мною щодня постають виклики та відкриваються нові можливості, які я сміливо приймаю у своє життя, і це дозволяє мені рухатись далі та йти до своїх цілей.

Щодо команди, з якою пощастило працювати, - вона дуже імпонує мені. Коли я бачу в своєму оточенні успішних та цікавих особистостей, то хочеться на них рівнятися, і бажання розвиватись відразу підвищується. Так сталося і на цей раз — «PR-феї» не дають мені опустити руки та здатися :) Команда постійно підтримує мене, дає дієві поради, радіє за мої успіхи — і це теж мотивує та надихає. Окрім цього, в колективі завжди панує приємна та дружня атмосфера.

Взагалі, я не дуже люблю слово «‎кумир», але, звичайно, є люди, якими я захоплююсь та надихаюсь. У своїй професії — це мої колеги, а в світі телебачення й журналістики — це Маша Єфросиніна та Тімур Мірошниченко. Це ті люди, на яких мені хочеться рівнятися, і які своїм прикладом мотивують мене досягати своїх цілей.

Про свою ціль в компанії та поради майбутнім стажерам

Перше, про що хочеться сказати, — я навчаюсь працювати у великій компанії, де кожна твоя дія, кожне сказане слово можуть вплинути на загальний успіх. Це робить мене ще більш відповідальною та організованою. І, звичайно, я отримала багато знань та практичний досвід, які, впевнена, допоможуть мені в професійному зростанні.

Звичайно, моя найголовніша ціль — по завершенню стажування залишитись в 1+1 media. Хотілося б продовжити працювати в компанії та реалізовувати себе як PR-фахівчиню.

На мою думку, майбутнім стажерам найголовніше — відкинути всі страхи та почати діяти. Спочатку може бути важко, незрозуміло, але труднощі слабкого ламають, а сильного — гартують. Треба розуміти, що там де ваш страх — там і є ваш розвиток, тому сміливо йдіть туди! Також важливо займатись тим, що подобається, і саме тоді робота приноситиме легкість та гармонію. Будьте собою і все вийде!

Читайте також