НовиниСтажери про плюси5 вересня 2023

Ілля Кшевецький, стажер Управління корпоративних комунікацій

Ілля розповів про найяскравіші спогади під час стажування на «плюсах», як йому у роботі допомагає навчання на історичному факультеті, а також поділився враженнями від роботи в компанії мрії.

Про вибір напряму діяльності 

Я навчаюся на історичному факультеті КНУ ім. Тараса Шевченка. На рахунок того, чи вдалося мені застосувати отримані знання при проходженні стажування, можу відповісти так: на історичному ми постійно жартуємо про те, що всі ми точно ніколи не будемо істориками, але навчання змушує нас бути креативними, вміти шукати та аналізувати інформацію і впевнено про щось розповідати, навіть тоді, коли ти в цьому зовсім не впевнений. Тому деякі з цих знань мені знадобились і під час стажування.

На співбесіді я просто намагався бути собою, відповідав на запитання та питав про ті моменти, які мене цікавили. Тож згодом мені зателефонували з 1+1 media зі схвальною відповіддю. Чесно кажучи, досі не можу в це повірити :) У перший робочий день я, мабуть, трохи хвилювався, адже це новий виклик, нові люди… Але точно можу сказати, що був у захваті від офісу, бо раніше в такому не бував.

Враження від стажування

Оскільки я стажуюсь на посаді PR-фахівця, в мене бувають абсолютно різні завдання: від «взяти інтерв’ю в колег» чи «допомогти у знімальному процесі» і до  «актуалізувати Плюсівську бібліотеку» чи «перевезти обладнання для зйомок». Мабуть те, що мене залучають до абсолютно різноманітних задач і викликає у мене неабияку цікавість до них. 

Команда також впливає на результат роботи, і я можу сказати, що мені дійсно пощастило, адже усі дуже привітні та з легкістю прийняли в колектив. Тож, коли у мене виникають будь-які питання, я отримую миттєвий фідбек та підтримку. Не кидають напризволяще і завжди йдуть на зустріч, що дуже приємно.

Щодо того, що мене драйвить — це і є робота, задачі та бажання дійти до поставленої мети з відмінним результатом. Зараз із упевненістю можу сказати, що ніщо так не спонукає до роботи та не мотивує, як мета, до якої ти прагнеш. Мені приємно, коли ти зробив одне завдання, потім друге і так далі, а потім дивишся і думаєш: «О, сьогодні я стільки зробив, я молодець!», — і після цього миттєво усвідомлюєш свою значимість і відчуваєш, як тебе в цей момент переповнює натхнення.


Найяскравіші спогади та поради майбутнім стажерам

В 1+1 media я отримав найцінніше — досвід, адже теорія дещо різниться від практики. Стажування на «плюсах» вважаю прекрасним першим кроком для подальшого розвитку. Адже саме тут я для себе зрозумів, який вид діяльності мені подобається більше, які в мене сильні сторони, а які зони потрібно ще розвивати. Програма стажування ще триває, тож впевнений, що надалі здобуду ще більше інсайтів.

Одним з найяскравіших та найбільш пам’ятних проєктів для мене став — «Як ти тримаєшся?», бо саме в межах нього мене навчили монтувати відео. До того ж дуже цікаво спілкуватися з колегами, які працюють в різних сферах і відкрито з тобою діляться власними враженнями. Окрім цього, абсолютно новим досвідом для мене стали зйомки роликів для TikTok у межах проєкту «Плюсуй українську». Але все ж найбільше пишаюсь тим, що я зміг актуалізувати та розібрати Плюсівську бібліотеку — це займає окреме місце у моїй скриньці здобутків :)

Майбутнім стажерам хочу сказати: пробуйте себе у всьому, що вам цікаво, виходьте із зони комфорту. Вбирайте інформацію від досвідчених колег та робіть свою роботу так, щоб в першу чергу вам не було соромно за неї перед самим собою!

Читайте також