НовиниНовини8 листопада 2022

Унікальні історії арбітра-нейрохірурга: про гелікоптерний рейд до Маріуполя й операції в бункерах

Крім того, герой випуску розповів про те, яким був шлях на «Азовсталь», а згодом – на комбінат імені Ілліча, як були обладнані операційні в бункерах, які методи психологічного впливу використовували російській військові під час перебування наших захисників у полоні. 

«Це було наскрізне поранення в голову. Коли занесли цього пораненого, він був ще у свідомості. Знайшовши вхідний та вихідний отвори, помітив, що він почав «загружатися»...Якщо спершу він був у свідомості, то через 15 хв це вже була кома… Питання було в тому, наскільки доцільним буде наше втручання у цьому випадку. Людина помирала на очах… Проте у нас якраз зменшилася інтенсивність надходження хворих. Й анестезіолог сказав так: «Якщо ми нічого не зробимо - він загине. Якщо хоча б спробуємо – можливо, у нього буде хоч якийсь шанс». 

Десь через тиждень після операції він піднімався, намагався брати ложку та їсти самостійно. У тих умовах це була фантастика. Коли потрапили у полон, ми загубилися, його забрали в лікарню представники російських військових. Тижня за три в колонію почали повертати поранених і я бачив його у цьому автобусі. Бачив, що він живий», пригадав арбітр-нейрохірург. 

Повна версія випуску доступна на YouTube-каналі за цим посиланням: https://youtu.be/dwHP_jvx9EE.

Ключові меседжі випуску – #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWarInUkraine.

Читайте також