НовиниСтажери про плюси7 листопада 2023

Марія Марченко, стажерка Фінансового департаменту

Марія розповіла про свої враження перед першим робочим днем, які завдання запам'яталися, а також поділилася тим, що отримала від програми стажування «Ближче до ТБ».

Про вибір напряму діяльності

Я навчаюсь на магістратурі за спеціальністю — «Системний аналіз» у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана.

Так, я вирішила поєднати своє життя з аналітикою. Я вступила саме в університет з економічним спрямуванням, де курси програмування та аналітики йшли паралельно з курсами економіки. Тому, коли я дізналася, що пройшла на стажування у 1+1 media — була неймовірно задоволена, оскільки зможу на власному досвіді використати фаховий бекграунд.

Перед співбесідою та першим робочим днем зовсім не нервувала — була впевнена у своїх силах. Лякало тільки те, що це щось нове, що я ніколи раніше не робила… Але це і робить нас сильнішими! Познайомившись зі своїми чудовими колегами, страх зовсім зник і я максимально «включилась» у робочий процес.

Враження від стажування

Під час стажування я відчуваю свою важливість, оскільки завдання, які я роблю, такі ж, як і у моєї команди, тож це дозволяє відчувати себе повноцінною частиною команди. Я виконую як і прості, так і складні запити/завдання: від базового аналізу до складних вивантажень баз даних та роботу з ними. Найбільше мені запам'яталися завдання, де потрібно було проявити не тільки базові навички, а ще й трішки креативу, бо вони були найцікавішими.

Моя команда мені завжди допомагає, за що я їм дуже вдячна! Якщо у мене виникають якісь питання або я не розумію, як зробити завдання, то я можу в будь-який час звернутися за допомогою, і вони з радістю мені допоможуть. Детально розпишуть, розкажуть, як правильно треба зробити. Мене це дуже мотивує!

Окрім цього, я повинна згадати за наші щотижневі «coffee break», де ми ділимось історіями кожного з нас та що цікавого у нас було за тиждень, це дуже допомагає згуртуватися нашій команді та стати чимось більшим, ніж просто колеги.

Про те, що надихає та вплив стажування 

Мене завжди драйвить пошук знань та розв'язання складних завдань. Я надихаюся нескінченним потоком інформації, яку можна дізнатися та вивчити, а також розумними та мотивованими людьми навколо мене — плюсівцями, що не дають мені «опустити руки».

Зізнаюсь, програма стажування змінила мене. Я навчилась йти на зустріч своїм страхам та виходити із зони комфорту. Вона надає мені можливість отримати практичний досвід та розвинути свої навички в галузі фінансів та аналізу даних. Протягом стажування я отримала низку цінних знань та навичок:

  • аналітичні навички — під час стажування я навчилася використовувати різні інструменти та методи аналізу фінансової інформації;
  • робота з даними — навчилася ефективно збирати, аналізувати та візуалізувати фінансові дані; 
  • співпраця та комунікація — важливою частиною стажування є співпраця з командою, де я навчилася ефективно спілкуватися та обговорювати різноманітні питання з колегами.

А майбутнім стажерам я хочу сказати, що стажування — це чудова нагода отримати нові знання та покращити свої навички. Не соромтеся запитувати, досліджувати та навчатися у більш досвідчених колег. Знайте свої цілі та будьте відкритими до співпраці. На мою думку, з цими порадами і робочим ентузіазмом ви точно зможете досягти успіху у своєму стажуванні. Успіхів вам!

Читайте також