НовиниНовини1 жовтня 2022

Президент України підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт»

6-го вересня Верховна Рада конституційною більшістю голосів прийняла зміни до Закону України «Про фізичну культуру і спорт», за якими власниками прав на спортивні заходи чітко заявлені спортивні клуби. І, згідно з процедурою, цей Проєкт Закону буде передано Президентові України на підписання.

У п’ятницю, 30-го вересня у Голосі України (офіційний друкований орган Верховної Ради України) було опубліковано Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» з підписом Президента України Володимира Зеленського! Таким чином, цей закон набуває чинності з 1-го жовтня 2022-го року.

Натомість, були ті, хто виступили проти рішення українського парламенту від 6-го вересня і створили петицію датовану 9-им вересня, з проханням накласти вето на прийнятий законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт», який забороняє національним асоціаціям та лігам розпоряджатися медіаправами. Щоби Президент України розглянув цю петицію вона має набрати 25 тисяч голосів. Але наразі її підписало 1377 людей.

Читайте також