НовиниНовини23 квітня 2021

«Загублений світ» на каналі 2+2 покаже спецпроєкт до Дня пам'яті про Чорнобильську катастрофу

До 35-річчя Чорнобильської катастрофи в ефірі каналу 2+2 відбудеться прем’єра спецвипусків програми «Загублений світ». 26 та 27 квітня, о 17:00, глядачі побачать документальні фільми «Чорнобиль: Нова небезпека» та «Атомний шторм».

Минуло 35 років, а ми досі не знаємо реальні причини катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка раз і назавжди змінила життя мільйонів людей. Невдалий експеримент, теракт, землетрус чи спецоперація агентів КДБ — команда «Загубленого світу» разом з ведучим Геннадієм Попенком спробують спростувати чи підтвердити найбільш шокуючі гіпотези щодо того, хто винен в аварії. Команда проєкту провела власне розслідування, відшукала архівні документи радянських спецслужб та разом з очевидцем подій, якого КДБ довгі роки змушував мовчати, відправились у зону відчуження. Як виглядає 4-й енергоблок ЧАЕС, де виконувалися доленосні накази, чи правда, що у Чорнобилі мутують тварини, як змінюється «місто-привид» з роками та яку загрозу несе Київське водосховище, в яке впадає річка Прип’ять — дивіться 26 квітня у спецпроєкті «Чорнобиль: Нова небезпека».

Переглянути анонс можна за посиланням.

«Коли я дізнався, що ми готуємо спецвипуск по ЧАЕС і є дозвіл поїхати у зону, мене переповнювали дивовижні емоції, дуже глибокі. Аварія на ЧАЕС — це страшна трагедія, і мати можливість наблизитися до розгадки причин катастрофи дуже тонко відгукуються у мене в душі. Тим паче, що батьки моєї дружини — очевидці катастрофи. Тесть у ті часи був біля самого реактора. Він — технік, і допомагав з облаштуванням таборів для ліквідаторів. Коли вони згадують ці моменти, складно повірити, що це не вигадка, а особиста історія людей», — розповідає Геннадій Попенко.

Читайте також