НовиниНовини27 серпня 2018

1+1 медіа запустила освітній проект “Відповідальний lifestyle”, що популяризує свідомий стиль життя

У той час, коли світові лідери обговорюють зміни клімату та права людини, а міжнародні компанії вкладають свої активи в соціальні проекти, велика частина населення не свідома своєї ролі у змінах довкола. Адже за “ефектом метелика”, буденні дії кожного, такі як викинутий поліетиленовий пакет, впливають на зменшення популяції синіх китів у світі.

Керуючись цілями сталого розвитку, 1+1 медіа запускає освітній проект “Відповідальний lifestyle”. Низька обізнаність українців про соціальні та екологічні проблеми стає перешкодою для їх вирішення. Саме тому створено онлайн-ресурс, що заохочує до свідомого стилю життя. Платформа “Відповідальний lifestyle” охоплює теми екології, актуальних новин Корпоративної соціальної відповідальності, соціального підприємництва, універсального дизайну, Цілей Сталого Розвитку ООН, розповідає про тренди та лайфхаки для повсякденного життя, а також містить освітні рубрики та підбірки актуальних заходів. Своїми ідеями та порадами діляться експерти та лідери думок з корпоративного та громадського сектору.

Чи переробляють паперові стаканчики? Як працевлаштовуються люди з інвалідністю? У чому полягає відповідальність бізнесу перед суспільством? І як мої дії впливають на світ довкола? Від цих та інших питань залежить збереження планети та сталий розвиток людства, але ми не часто замислюємось про відповіді на них.

 

“Час, коли можна було не цікавитись тим, як наші звички впливають на довкілля минув – ми щодня зіштовхуємось з наслідками надмірного забруднення, природними явищами, що спричинені глобальним потеплінням. Я дуже намагаюсь якомога менше купувати товарів у пластиковій тарі, сортую сміття, користуюсь власним пакетом чи сумкою у крамницях, але все одно щотижня стикаюсь з тим, що виношу з дому понад кіло пластику і паперу. Було б дуже добре, якби ми, як молода країна, яка вже може застосовувати найкращі практики, вже почала державне регулювання в бік більш відповідального ставлення до природних ресурсів. Шкільні та дошкільні програми, стандарти сертифікації упаковки, соціальні протоколи, формування звичок з найменшого віку у родинному колі. Кожен з нас залишає по собі своїм дітям не лише гени, звички, традиції, але й тонни небезпечного сміття. Варто замислитись, як  зменшити цю шкоду”, – вважає Олександра Кольцова, співачка гурту "Крихітка", ініціатор екологічної програми зі скорочення споживання пластику, керівник благодійного фонду "Фундація Дарини Жолдак".

На прикладі конкретних людей і проектів, інформаційний ресурс доводить, що свідоме ставлення до оточуючого світу може стати стилем життя кожного українця.

 

“Часто побутові дії людей відбуваються “на автоматі”, без роздумів про те, які це може мати наслідки для їхньої сім’ї, країни, світу. Не кожен пов’язує  батарейки, викинуті у смітникову яму, з проблемами вагітності величезної кількості жінок. Не всі замислюються над тим, що неякісні продукти харчування в магазині під домом –  це вплив тонн пластику, що були ними ж десь викинуті. А іноді можна просто змінити певну звичку, що буде мати величезний ефект у сталому розвитку для усієї країни. Наприклад, ходити до магазину з багаторазовою торбою, а каву пити зі свого горнятка, а не паперових стаканчиків. Я сподіваюсь, що цей путівник до соціально-відповідального життя стане наставником для багатьох українців”, – говорить Марина Гриценко, керівник групи з корпоративної соціальної відповідальності 1+1 медіа.

 

Читайте також