NewsNews13 March 2024

1+1 media стала медіапартнером проєкту «Книга-мандрівка. Міста» — колекції книжок про 25 незламних міст України

Проєкт реалізується  одночасно у двох форматах: книжки, що побачать світ у «Видавництві Старого Лева», та мультфільми, що будуть опубліковані на офіційному YouTube-каналі спільноти «Книга-мандрівка. Україна» та доступні для перегляду на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ, яка є спільним проєктом 1+1 media та Київстар. 

«Книга-мандрівка. Міста» покликана занурити аудиторію в неймовірну подорож українськими містами, які продемонстрували неймовірну стійкість і патріотизм, а також стали прикладом незламності для усього світу. 

«Навіть п'ятирічна дитина чула про міста героїв, які захищають нас від рашистської навали: Харків, Миколаїв, Чернігів, Запоріжжя, Суми та Київ. Кожне з них має власний характер, особливості та традиції. Та навіть власний алфавіт, де кожна літера символізує унікальну рису регіону. 33 літери, завдяки яким можна познайомити з містом, в тому числі того, хто там ніколи не був», — зазначила авторка проєкту, співзасновниця анімаційного видавництва Books&Cartoons, Ірина Тараненко.

Найближчим часом вийдуть друком абетки-енциклопедії про прифронтові міста — Харків, Чернігів, Суми, Запоріжжя, Миколаїв і Київ. Авторами текстів кожної мандрівки стали письменники, журналісти та діячі культури відповідних міст у співавторстві з командою «Books&Cartoons». Ілюстровані видання ознайомлять маленьких і дорослих читачів з цікавими куточками, видатними людьми та історією українських міст. 

«Для 1+1 media одним з важливих завдань в умовах повномасштабної війни є медійна підтримка проєктів, які сприяють підвищенню рівня обізнаності та просвіти, в тому числі й серед дитячої аудиторії. Тому «Книга-мандрівка. Міста» — це та ініціатива, яка відгукується нам ціннісно і яку ми радо підтримуємо. Адже майже 12 років наш телеканал ПЛЮСПЛЮС виховує нове покоління українців, а Київстар ТБ пропонує велику добірку якісного дитячого контенту українською, - тож ми завжди відкриті до ідей, які покликані масштабувати почуття патріотизму та національної ідентичності», — прокоментувала директорка зі стратегічного маркетингу 1+1 media Ольга Захарова.

Перше видання, авторства письменника Дмитра Кузьменка, розповість читачам про Чернігів: річку Десну, що протікає містом, що означає вираз «зустрінемось на жабках», хто такі родина Лизогубів, які легенди зберігає курган Чорна Могила та що пов’язує з містом футболіста Андрія Ярмоленка. Незабаром будуть опубліковані «Книжечки-мандрівочки» про Харків, над якою працював Сергій Жадан, Суми — авторства Ірени Карпи, Миколаїв — від Братів Капранових, та Запоріжжя, історію якого розповість Вадим Єрченко.

Книжки та мультфільми легко й захопливо розкажуть про автентичність і винятковість незламних українських міст, а унікальні факти зацікавлять як дітей, так і дорослих. Кожна «Книга-мандрівка. Міста» містить інтерактивну складову: qr-код, за яким читача чекає відеомандрівка містом від видатного мешканця. Окрім цього, кожна книга міститиме додатковий елемент для колекціонування, що пов’язаний із відповідним містом. Таким чином, книжки на полиці з’єднуватимуться між собою, формуючи єдиний блок з символічною фразою, що об’єднує усі міста в одне неподільне ціле. Проєкт «Книга-мандрівка. Міста» створено за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

Незабаром мультфільми з серії «Книга-мандрівка. Міста» з'являться на Київстар ТБ

Read also