NewsNews26 February 2022

Media groups address international television providers on turning off Russian news channels

За підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України провідні українські медіагрупи – 1+1 media, StarLight Media, Медіа Група Україна та Inter Media Group – звернулися до міжнародних телевізійних провайдерів з проханням вимкнути мовлення для російських новинних каналів на європейських супутниках, кабельних мережах, ОТТ-платформах та на інших ресурсах.

«Критично важливо, аби люди в усьому світі мали доступ до достовірної та правдивої інформації щодо російської війни в Україні та перебігу воєнних дій. Ми розуміємо, наскільки потужною є російська пропагандистська машина та яких зусиль доводиться прикладати агресору, аби поширювати фейки та цинічно дурити людей. Ми протидіємо цьому», — йдеться у відкритому листі до провайдерів.

З 26 лютого канали усіх медіагруп України мовлять у форматі єдиного інформаційного ефіру «Єдині новини». Для безперебійної подачі інформації медіагрупи мовлять почергово. До спільного ефіру долучаються представники ЗСУ, РНБО, ОП та інших структур, від яких залежить перебіг подій. Телеканали об’єктивно та оперативно надають вичерпну інформацію з різних регіонів країни 24 на 7 та готові надавати свій ТВ-сигнал провайдерам з усього світу для забезпечення мовлення та висвітлення правдивих подій.

Технічні параметри для мовлення: супутник Astra 4A, частота 12130, швидкість потоку 27500, поляризація вертикальна, FEC ¾.

Текст звернення доступний за посиланням

Read also