NewsNews13 May 2024

Вперше в Україні: Нацрада зареєструвала тематичні FAST-канали з контентом 1+1 media

У четвер, 9 травня, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала 16 онлайн-медіа, серед яких, вперше в історії українського медіаринку, були зареєстровані FAST-канали (Free Ad-supported Streaming Television). Це тематичні моноканали популярного контенту 1+1 media, які зможуть переглядати глядачі основних ОТТ-платформ України (Київстар ТБ, SWEET TV, MEGOGO, YouTV, OmegaTV) на всіх пристроях — від смарттелевізорів, до смартфонів, комп’ютерів, медіаприставок і планшетів. 

«Якщо я не помиляюся, це перший випадок реєстрації FAST-каналів», — зазначив під час засідання Заступник голови Нацради Олег Черниш. 

Перші зареєстровані FAST-канали — це проєкт про подорожі «Світ навиворіт+», документальний проєкт «Загублений світ+», серіал «Опер за викликом+», а також реаліті та пізнавальні програми «Сімейні мелодрами+» та «ЖВЛ+». Мовлення здійснюється цілодобово та має загальнонаціональне покриття через ОТТ-платформи.

«Ми піклуємось про свого глядача і завжди прагнемо надати найбільш зручний спосіб перегляду улюблених програм і серіалів. FAST-канали — додаткова альтернатива звичайному телебаченню та VOD, завдяки якій фанати окремого проєкту зможуть дивитись його у зручному форматі, без додаткового пошуку і перемикань 24/7 безоплатно, або в межах уже оплачених пакетів ОТТ-платформ. Ми віримо в цей напрям як перспективний — як з метою додаткової монетизації бібліотеки групи, так і з метою зручності для нашого глядача, і плануємо доповнювати нашу пропозицію новими каналами в майбутньому», — прокоментував Іван Букрєєв, керівник департаменту управління контентом 1+1 media.

Read also