NewsNews27 February 2022

1+1 media starts flash mob #TurnOffRussia, it’s aim is to turn off the Russian media content

26 лютого група 1+1 media ініціювала вимкнення російських новинних ТВ-каналів на міжнародному ринку, відправивши відповідного відкритого листа ключовим телевізійним та OTT-провайдерам. Першими відгукнулися провайдери з Польщі, Австралії, Словаччини, Чехії, Канади та країн Балтії, які з 26 лютого почали вимикати пропагандистські канали у своїй мережі. Натомість на їхніх частотах мовитиме марафон «Єдині новини» – консолідований ефір українських телеканалів, де чесно розповідається про війну та агресію РФ.

Також 1+1 media запускає digital-флешмоб, покликаний стимулювати користувачів соціальних мереж відмовлятися від медіаконтенту, що генерується РФ. Людей закликають робити публікації в соціальних мережах Instagram, Facebook, Twitter, TikTok тощо з хештегом #TurnOffRussia та розповідати про військову агресію Росії і необхідність світової спільноти «вимкнути» російську агресію, щоб зберегти Україну.

«Росія не очікувала такого спротиву від народу, який «зустрів» її. І медіаспільнота теж дає гідну відсіч ворогу. Сьогодні ми закликаємо всіх свідомих громадян засуджувати агресію РФ і банити пропагандистський контент, що пов’язаний з цією країною. Можна масово скаржитися на російські пабліки, писати коментарі російським інфлюенсерам, критикувати російських зірок, які або мовчать, або говорять неправду, спростовувати російські фейки. Реакція буде лише тоді, коли стануть відчутними наслідки, в медійному полі в тому числі. Давайте «вимкнемо» всю цю цинічну брехню разом», – коментують в 1+1 media.  

Read also